EvCatering

 

Menu układamy indywidualnie dla każdego klienta. Do wyboru:

Zupy:

  • rosół królewski wołowo-drobiowy
  • krem z pomidorów/ krem z zielonego groszku
  • krem z borowików/z pieczarek
  • krem z brokułów/ krem z pora/ krem z cukinii/ krem z dyni
  • zupa pomidorowa/ogórkowa/jarzynowa/koperkowa/kalafiorowa
  • krupnik/grochówka/barszcz zabielany/barszcz czerwony

 

Dania gorące:

  • pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami, bazylią i serem mozzarella
  • pierś z kurczaka faszerowana warzywami
  • pierś z kurczaka w sosie: /z grzybów leśnych/ pieczarkowym/ kurkowym/
  • pierś z kurczaka w panierce/ filet saute w ziołach z sosem
  • kurczak w piwie/ roladka drobiowa/ de volaille
  • zapiekanka warzywna z kurczakiem/ zapiekanka makaronowa z kurczakiem
  • kaczka z jabłkami/ kaczka z pomarańczą i żurawiną
  • indyk na winie w sosie kurkowym
  • indyk z ananasem i żurawiną
  • łosoś/ dorsz/ miruna/ mintaj z koperkiem, cytryną i masłem/ kotlet rybny
  • kotlet schabowy
  • schab ze śliwką/ schab duszony w sosie śmietanowo-grzybowym
  • polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
  • spaghetti bolognese/ lasagne
  • gołąbki z ryżem i mięsem/ po żydowsku
  • płonące golonko/ płonący udziec
  • roladka wołowa
  • żurek staropolski z jajkiem i białą kiełbasą/ grochówka kosynierska 
  • barszcz czerwony z uszkami/ z krokietem
  • blankiet drobiowy/paprykarz z indyka/boeuf strogonow/ bogracz
  • flaki/ bigos/ fasolka po bretońsku

Do dań wliczone są dodatki:
pieczywo/ grzanki/ ryż/ kasza/ makaron
ziemniaki z wody/ puree/ opiekane/ kluski śląskie/ kopytka
zestawy surówek/ bukiet warzyw gotowanych
kapusta zasmażana/ buraczki zasmażane

 

Wegetariańskie:

  • kotlet z buraka/ kaszy jaglanej/ sojowy
  • ratatuille/ gulasz warzywny
  •  gołąbki z ryżem i warzywami/ grzybami
  • zapiekanka warzywna/ zapiekanka makaronowa
  • risotto z warzywami
  • tagliatelle/ penne  ze szpinakiem/ z suszonymi pomidorami

 

Pierogi:

  • ruskie/ ser na słodko
  • kapusta i grzyby/ mięso/ mięso z kapustą
  • wołowina z burakiem czerwonym
  • wołowina z kaszą gryczaną

 

Sałatki:

  • jarzynowa tradycyjna
  • ziemniaczana/ makaronowa
  • gyros
  • grecka
  • z kurczakiem i ananasem
  • brokuł z oliwkami, z serem feta i prażonym słonecznikiem
  • caprese
  • śledziowa
  • z tuńczyka
  • owocowa